Gazet
Elke maand komt er een nieuwe gazet. klik op één van de onderstaande links om de gazet te bekijken.
(Om de gazet te kunnen bekijken heeft u een pdf reader nodig.)

Blik van de maand april
Datum: 2 april 2019 - 10:19

Een van de nieuwkomers in het Core assortiment van het Uiltje is de Track Down. Een Juicy Pale Ale van 5,3%. Een heerlijk romig mondgevoel met een lichte bitter. Het bier is niet heel erg gecarboniseerd om de tropische smaken van de Mosaic, Amarillo & Centennial hop goed tot zijn recht te laten komen. Schenk dit bier met een temperatuur van 5 a 6 graden Celsius voor een goede smaakbeleving.

Info brouwerij:
In 2015 waren meer dan 300 crowdfunders en een bank gek genoeg om de missie van brouwerij het Uiltje te financieren: To Brew F*cking Good Beer! In september 2016 werd die missie werkelijkheid toen de gloednieuwe brouwerij in bierstad Haarlem op volle toeren begon met brouwen.

Onze ambities zijn groot! Liefde voor speciaalbier bracht ons op de plek waar we nu staan. De mooiste bieren die we maken zijn dan ook de meest uitgesproken stijlen. We zoeken de extremen op. Bij het Uiltje is geen zacht Weizenbier te krijgen. Enkel keihard gehopte bieren waar we kruiwagens tegelijk in de ketel knallen. Zoals vette India Pale Ale’s, zure bieren, rookbieren, bieren met fruit, koffie, drop, lollies, zelfs een heuse kerstboom was niet veilig voor de brouwketel. Of juist in oude whisky vaten gerijpte Russian Imperial Stouts, Scotch Ales en Barleywines.

Dus houd je van een bijzonder en wat extremer bier? Knap eens een Uiltje!
Gazet archief