Gazet
Elke maand komt er een nieuwe gazet. klik op één van de onderstaande links om de gazet te bekijken.
(Om de gazet te kunnen bekijken heeft u een pdf reader nodig.)

Gazet mei 2017
Datum: 1 mei 2017 - 13:06

Fles Bier van de Maand

Naam: Grutte Pier blond
Type: Session tripel/blond
Alcohol: 4,5%
Plato: 11
EBC/EBU: 8,5/20,5
Moutsoorten: Pilsmout, tarwemout, havermout
Hopsoorten: Cascade en Saaz
Brouwerij: Gruttepier brouwerij
Website: www.gruttepierbrouwerij.nl
Smaakomschrijving door de brouwerij:
Een dorstlessend bier met een fruitig aroma. Heeft een moutige smaak en een hoppige bitterheid in de afdronk. Genspireerd op onze Tripel en door het lage alcoholgehalte kan je van meerdere bieren genieten binnen een sessie, daarom noemen we dit bier ook wel onze Session Tripel.
Over de brouwerij:
Wij brouwen speciaalbier, bieren vol van smaak en karakter. Als je een bier van ons drinkt dan ervaar je iets, je maakt wat mee, je proeft onze passie voor bier. De bieren die wij brouwen zorgen voor een genietmoment. Je voelt je een held! Een Grutte Pier bier is een bier voor helden!
Grutte Pier dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Hollanders. Pier Gerlofs Donia was zijn naam en door zijn reusachtige gestalte en een bovenmenselijke kracht werd hij Grutte Pier genoemd.
De moutigheid staat voor de tijd dat Grutte Pier nog een boer uit Kimswerd was. De zoetige bitterheid staat voor de wraak op de Hollanders die zijn vrouw vermoordden.Gazet archief