Gazet
Elke maand komt er een nieuwe gazet. klik op één van de onderstaande links om de gazet te bekijken.
(Om de gazet te kunnen bekijken heeft u een pdf reader nodig.)

Gazet november 2018
Datum: 2 november 2018 - 13:15

Fles Bier van de Maand

Naam: Tynt Meadow
Type: dubbel
Alcohol: 7,4%
Brouwerij: Trappistenklooster Mount St. Bernard
Land: Engeland
Website: www.mountsaintbernard.org


Omschrijving door de brouwer:
Tynt Meadow is mahonie-gekleurd, met een subtiele, warmrode tint en een stevige beige schuimkraag. Het aroma bevat hinten van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het bier heeft een volle body, waarbij de smaak van donkere chocolade, peper en vijg. Het laat een warme en droge afdronk achter in de mond.
Beer should be liquid bread, not coloured water.
Belgian Trappist Saying
Over de brouwerij
Er wordt pas sinds 2018 een bier op de markt gebracht door dit erkende trappistenklooster, nadat ze afscheid hadden genomen van hun boerderij met koeien. De naam van het bier verwijst naar de velden vlakbij het klooster, en is gekozen om verwarring met brouwerij St. Bernardus in België te voorkomen.
Het label dat is ontworpen voor Tynt Meadow is gebaseerd op een twaalfde-eeuws cisterciënzer script, subtiel ontwikkeld door broeder Anselm Baker, een vroege monnik van de kloostergemeenschap, die een bekende kunstenaar was. Een pen is ook gebruikt om het logo van onze brouwerij te tekenen, een schets van de lancetvensters die karakteristiek zijn voor onze kerk. Als je een Tynt Meadow viltje in handen krijgt, zul je een ander ontwerp opmerken dat is geďnspireerd op de simpele pennenstreek.Gazet archief