Nieuws
Pint Noord-Hollands bierfestival
Datum: 16 mei 2017 - 11:10

In de majestueuze Grote Kerk in Alkmaar vindt op 4 juni alweer de 11e editie van het Noord-Hollands bierfestival plaats georganiseerd door PINT regio Noord-Holland. Tussen de pilaren en onder de stenen gewelven, zullen meer dan dertig brouwers met trots hun bieren presenteren.
Noord-Holland staat als bierprovincie op de kaart. Nergens zijn er zoveel brouwers actief als in dit deel van Nederland, en ook nieuwe brouwerijtjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit festival laat een representatieve maar zeker geen uitputtende keuze zien van al deze brouwactiviteiten. Het festival neemt de bezoeker mee op een bierreis langs weilanden , dijken en molens. De trip voert van het weer ruim vertegenwoordigde Amsterdam, naar Haarlem, en via Zaandam naar de kust van Egmond. Ook qua smaken valt er een veelzijdig avontuur te beleven. Van zuur naar bitter, van moutig naar hoppig.
In de kerk zullen we oude bekenden tegen komen zoals brouwerij de Zeven Deugden of t Uiltje maar ook nieuwkomers krijgen de kans hun brouwkunsten aan de bierliefhebbers te tonen. Zo maakt het met het onlangs geopende proeflokaal flink aan de weg timmerende Poesiat en Kater haar debuut en stelt de Deen Supermarkt haar eigen speciaalbier voor aan het grote publiek.
Ook dit jaar zal RTV-NH op het festival tijdens een live uitzending de prijs uitreiken voor de verkiezing van het Beste/Populairste bier van Noord-Holland. Welk bier mag in 2017 met deze eer gaan strijken en wordt de opvolger van de publiekslieveling van vorig jaar, de Honingblond van brouwerij Troost. Een professionele jury zal het bier vakkundig beoordelen, maar ook het publiek kan de maand voorafgaande aan het festival stemmen op zijn favoriete speciaalbier.
De kerk opent haar deuren om 13:00. Tot 19:00 kan er bier geproefd worden. De entree bedraagt 7 euro. Bij de ingang koopt men een proefglas en muntjes ter waarde van 2 euro. Een starterspakket bestaande uit een glas, entree en 7 muntjes kost 20 euro. Pint-leden kunnen bij de Pint-stand op vertoon van hun pas een extra muntje krijgen.
De brouwers zijn zelf op het festival aanwezig en zullen met liefde eventuele vragen over hun creaties komen toelichten. Dus kom langs en ontdek zelf wat deze provincie allemaal aan mooie bieren te bieden heeft!Nieuws archief